QUI SOM

Club d’esgrima Sabadell – Jaume Viladoms

El Club d’esgrima Sabadell/Jaume Viladoms, neix el gener de 2012. És la culminació d’un procés que s’ha anat gestant al llarg d’aquests darrers anys.

Per fer una mica d’història: des de 2002, any en què Elvira Lupascu, mestra d’esgrima arriba a Sabadell per promocionar aquest esport a la ciutat a través d’impartir classes a diferents escoles, un petit grup de nens i nenes comencen aquesta activitat, alguns tenien 7 anys, els més grans 10.

És amb el temps que aquests nens i nenes van adquirint tècnica i comencen a obtenir resultats esportius, Campionats de Catalunya, d’Espanya, lligues… Es genera, doncs un vincle molt estret entre la mestra, l’Elvira, i els seus alumnes.

Més endavant aquest grup es vincula al Club d’Esgrima de Sant Quirze, creat l’any 2007. Però aquest club decideix tancar portes a l’estiu del 2010. És a partir d’aquí que tot el bloc, ara sí, ja de nois i noies conjuntament amb l’Elvira comencen a pensar crear un nou club a Sabadell, fet que es produirà el gener del 2012. En aquest entretemps, cal dir que el grup va ser acollit pel Club Malibú Esportiu, lloc on va practicar l’esgrima aquell any,  oferint títols nacionals i catalans.

 

Escuela de Esgrima Sabadell, Esgrima sabadell extraescolar, Esgrima sabadell adultos, Esgrima sabadell juvenil, Esgrima sabadell infantil, Esgrima Sabadell Jaume Viladoms, Esgrima Sabadell, Esgrima Jaume Viladoms, Club Esgrima Sabadell, esgrimasabadell.com logo

OSCAR VERA, JOAN FERRERES, ELVIRA LUPASCU (Mestre d’Esgrima) i BERNAT MURO

Escuela de Esgrima Sabadell, Esgrima sabadell extraescolar, Esgrima sabadell adultos, Esgrima sabadell juvenil, Esgrima sabadell infantil, Esgrima Sabadell Jaume Viladoms, Esgrima Sabadell, Esgrima Jaume Viladoms, Club Esgrima Sabadell, esgrimasabadell.com logo

ORIOL QUINTANA, HELENA ALGUERÓ i XAVIER ESMENDIA

INAUGURACIÓ OFICIAL

Club d’esgrima Sabadell – Jaume Viladoms

“Avui 21.06.2012 és el dia que escenifiquem el naixement d’aquest club, que existeix des del 9 de gener d’aquest any 2012, però com a grup ja fa molts anys que estem junts. L’any 2002, ara fa deu anys, la nostra entrenadora, l’Elvira Lupascu, arriba a Sabadell per promocionar aquest esport a la ciutat en cercles escolars. Amb el pas dels anys va formant un grup de nens i nenes de 7 anys, els més petits, fins a 10 anys, els més grans. Aquest grup va tenint continuïtat i va creixent, tant en edat com en nombre, i fins i tot comença a assolir trofeus, tant d’àmbit autonòmic com estatal, en diferents categories. I, sobretot, es va formant un vincle molt estret entre la mestra, l’Elvira, i els alumnes. Un vincle que acaba esdevenint crucial per a la nostra continuïtat i, doncs, per a l’oportunitat de continuar creixent. Més endavant, el grup es vincula al Club d’Esgrima de Sant Quirze, creat l’any 2007, però aquest club decideix tancar les portes l’estiu del 2010. Durant i a partir d’aquest període, la consecució de Campionats de Catalunya, Lligues catalanes i Campionats d’Espanya y Competicions a nivell Internacional, per part dels nostres alumnes, tant a nivell individual com per equips, comença a ser un fet habitual. A partir d’aquí ja comença a perfilar-se d’una manera bastant definida la idea de crear un nou club d’esgrima a Sabadell. Aquell grup de nens ara ja comprèn una rica diversitat d’edats, entre aquells que ja són nois i noies veterans que han anat pujant i que consoliden el nostre estil i les noves generacions de més petits que es van afegint al projecte, que tanta il•lusió ens fa comptar amb ells i que són tan necessaris per a la nostra garantia de futur. Finalment, la creació del club es produeix al 2012, però cal dir que en aquest període abans de l’arribada d’aquest moment el grup és acollit pel Gimnàs Malibú, on el darrer any ha pogut gaudir d’un espai per a poder impartir les classes d’esgrima i a qui també se li han pogut oferir títols estatals i catalans.

I així arribem al dia d’avui. El pas d’avui és molt important. Poder formalitzar, per fi, el nostre club significa per nosaltres d’alguna manera el triomf de la nostra filosofia, i una garantia de la seva estabilitat. Per això hem d’agrair, ben sincerament i de tot cor, l’esforç i la confiança de les persones que ho han fet possible. En primer lloc, a la presidenta del club, Ana Capdevila, per liderar el projecte, i a tots i cadascun dels membres de la junta directiva; al senyor Xavier Sanuy, Director General del Centre Educatiu Jaume Viladoms, gràcies per acollir-nos, per oferir-nos les instal•lacions de l’escola per poder impartir les classes i realitzar les nostres activitats, per totes les comoditats i facilitats que ens heu donat, i pel tracte excel•lent que hem rebut de la institució. Esperem poder-vos retornar tota aquesta confiança que ens heu mostrat.  

Escuela de Esgrima Sabadell, Esgrima sabadell extraescolar, Esgrima sabadell adultos, Esgrima sabadell juvenil, Esgrima sabadell infantil, Esgrima Sabadell Jaume Viladoms, Esgrima Sabadell, Esgrima Jaume Viladoms, Club Esgrima Sabadell, esgrimasabadell.com logo

Foto: Elvira Lupascu(Vicepresidenta y Mestre d’Esgrima CES-JV), Eduard Manucu (Director Tecnic- FCE), Ana Capdevila (Presidenta CES-JV),Miquel Ojeda (President – FCE), Josep Ayuso (Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell), Xavier Sanuy (Director general del Centre Educatiu Jaume Viladoms) y Oriol Quintana (Vocal CES-JV)

Al senyor Josep Ayuso, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, gràcies per ser aquí. Gràcies als senyors Miquel Ojeda (President FCE) i Eduard Manucu (Director Tecnic FCE), també pels esforços i les ajudes que heu destinat al fet que puguem tirar endavant i fer realitat el nostre projecte. Desitgem que amb la feina de tots junts puguem situar l’esgrima en un lloc de prestigi en el panorama de l’esport català. I em sento molt honorat de poder mostrar també un dels agraïments més especials que em pertoquen com a orador aquesta tarda: als pares.

Sou una peça clau del projecte. Perquè sou la garantia que els nens i nenes puguin assolir amb èxit els objectius que he comentat. Perquè l’oportunitat que esteu donant als vostres fills de practicar un esport us l’agrairan tota la vida. Els esteu donant l’oportunitat de formar part d’un grup humà amb totes les coses que l’esport els podrà ensenyar als vostres fills. I si és això és així és perquè els doneu confiança i els doneu suport, i alhora els doneu l’oportunitat d’agafar confiança per ells mateixos. Feu-los costat, us necessiten. I, finalment, no me’n podia oblidar de cap manera, gràcies, Elvira, per ser l’ànima que ha donat cos a tot plegat, que li ha donat sentit, que li ha donat l’essència, per ser la persona que ens ha guiat tots aquests anys, que ens ha portat on som. Per tot el que ens has ensenyat i per tot el que ens continuaràs ensenyant. Ja ho veus, aquí ens tens a tots, al teu costat, com tu has fet sempre.

No em queda res més per dir. Només expressar el meu desig i el desig de tots nosaltres que això tiri endavant, que rutlli molt bé, que no perdem mai el nord, que continuem com hem anat fent fins ara gaudint de l’esport per la seva grandesa humana, que passi el que passi puguem comptar sempre els uns amb els altres, que continuem creixent, que el nostre carro es vagi omplint de gent, de gent i més gent amb ganes de participar, amb ganes de treballar i esforçar-se,… que arribin moltes copes, però, sobretot, que no perdem mai els ànims de continuar treballant per allò creiem.

Moltes gràcies, visca l’esport, visca l’esgrima, visca el Club d’Esgrima Sabadell Jaume Viladoms i a gaudir!”

Oriol Quintana

 Subscriu te’n al nostre butlletí!

Subscriu-te al nostre butlleti

Contactar

ELVIRA IOANA LUPASCU

Centre Educatiu Jaume Viladoms

Email

info@esgrimasabadell.com

trucam

685 324 442

ELVIRA IOANA LUPASCU

 Carrer del Doctor Almera, 33, CAN FEU
08805 Sabadell