Get Adobe Flash player

Qué es l'esgrima


L’Esgrima és un esport. Potser un dels pocs esports que no requereix una fisiologia concreta, no et condiciona ni el pes ni l’alçada. Un esport on poden competir conjuntament persones amb discapacitats amb persones sense discapacitats físiques.

A més, l’esgrima valora la correcció i el respecte envers el teu contrincant.

L’esgrima combina la preparació física, la coordinació, la tècnica, la presa de decisions i l’estratègia.

Quan es pot començar a practicar l’esgrima? A partir del 6 anys i fins als 90 anys si el cos aguanta.

Com es practica? L’esgrima és un esport de combat, on s’enfronten dos esportistes, als quals anomenarem “tiradors” i al fet d’enfrontar-se en direm “assalt”. Ambdós tiradors han de portar a terme l’assalt al llarg d’una pista de 14 metres de llarg per 2 d’ample.


En què consisteix? Doncs a tocar-se l’un a l’altre amb una espasa, floret o sabre que és el nom que reben les tres modalitats d’armes. I es poden fer mal? No, els tiradors van protegits amb una careta, una roba feta especialment per aquest esport  i un guant a la mà armada. A més, la punta de l’arma i l’arma no tallen. La punta acaba amb un mecanisme en forma de botó que en fer contacte amb el contrincant envia un senyal elèctric que farà encendre un llum i així l’àrbitre podrà aturar l’assalt i donar el punt a qui ha tocat.

http://www.efdeportes.com/efd130/la-esgrima-en-la-escuela-17.jpg

Abans hem parlat de floret, espasa i sabre, què són? Són les tres modalitats esportives de l’esgrima.

En què es diferencien? Es diferencien en la forma de l’arma i els llocs on els tocats són vàlids.

El Floret: Podríem dir que és la base de l’esgrima, és la primera arma que es va utilitzar com a modalitat esportiva. A molts països tothom s’inicia en aquesta arma i després alguns canvien a l’espasa o el sabre. En el floret el tocat és vàlid al tronc, si toques la careta, els braços o cames no obtindràs el punt. I si toquen tots dos al mateix temps? Puntuarà qui toqui en un lloc vàlid i porti  la iniciativa en l’atac.

L’espasa: és la segona arma que es va afegir en la modalitat esportiva. En aquesta modalitat el tocat és vàlid a tot el cos des de la careta al peu, i no cal portar la iniciativa en l’atac, qui toca puntua. I si toquen tots dos al mateix temps? Doncs un punt per a cadascú.

El sabre: el tocat és vàlid a la caret, tronc braços i mans. I si toquen tots dos al mateix temps? Puntuarà qui toqui en un lloc vàlid i porti  la iniciativa en l’atac.http://2.bp.blogspot.com/-W2tREvy6uZg/TaMrFjGZS_I/AAAAAAAAAN8/jf8viyspL8o/s1600/Esgrima+2.png